Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

ΗΠΑ: Κανόνες για την «ουδετερότητα του Διαδικτύου»


Η αμερικανική Ομοσπονδιακή Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών (FCC) πρόκειται να εγκρίνει την Τρίτη κανόνες για ένα «ανοιχτό Διαδίκτυο», οι οποίοι απαγορεύουν στους παρόχους διαδικτυακών υπηρεσιών να «λογοκρίνουν» την κίνηση στα δίκτυά τους.
Αυτό σημαίνει ότι οι εταιρείες ευρυζωνικών υπηρεσιών δεν θα
μπορούν να μπλοκάρουν υπηρεσίες που διακινούν μεγάλο όγκο δεδομένων και προκαλούν έτσι «συνωστισμό» στο εταιρικό δίκτυο -για παράδειγμα, υπηρεσίες βίντεο και κλήσεων μέσω Διαδικτύου.
Για να μπορούν πάντως να διαχειρίζονται τα δίκτυά τους με ορθολογικό τρόπο, οι πάροχοι θα μπορούν να χρεώνουν τους συνδρομητές ανάλογα με τον όγκο των δεδομένων που κατεβάζουν.
Αρκετά πιο χαλαροί είναι οι κανόνες για τις εταιρείες ασύρματων ευρυζωνικών υπηρεσιών -όπως οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, δεδομένου ότι τα δίκτυά τους έχουν συνήθως μικρότερη χωρητικότητα. Η μόνη υποχρέωση που έχουν οι εταιρείες αυτές είναι να μην μπλοκάρουν οποιαδήποτε νόμιμη υπηρεσία ή διαδικτυακό περιεχόμενο.
«Το ανοιχτό Διαδίκτυο είναι μια αμερικανική αγορά με κρίσιμη σημασία. Πιστεύω ότι είναι πρέπον για την FCC να διασφαλίσει υιοθετώντας μια εντολή που καθιερώνει κανόνες για την προστασία της πρόσβασης των καταναλωτών» δήλωσε η επίτροπος Μινιόν Κλάιμπερν, μέλος των Δημοκρατικών.
Κατά της έγκρισης των κανόνων ψήφισαν οι δύο Ρεπουμπλικανοί επίτροποι, οι οποίοι όμως μειοψήφησαν έναντι των τριών θετικών ψήφων από τους Δημοκρατικούς.
Οι Ρεπουμπλικανοί θεωρούν ότι η κίνηση της FCC αποτελεί περιττή κρατική παρέμβαση στην αγορά τηλεπικοινωνιών.
Πηγή: news.in.gr, με πληροφορίες από Associated Press
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η τέχνη του σύγχρονου marketing

Το digital αλλάζει το direct   Όπως όλα δείχνουν, στην σημερινή ψηφιακή εποχή, η ανάγκη για ένα πολυδιάστατο «κέντρο επιχειρήσεων» ...