Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Blekko.com : Ο φονιάς της Google!

Αυτοαποκαλείται ως ο φονιάς της Google και είναι μια νέα μηχανή αναζήτησης που μέσω της οποίας πραγματοποιείται μια ποιοτική ομαδοποίηση αποτελεσμάτων.
H Google είναι αυτή που την ενημερώνει για τα αποτελέσματα της αναζήτησης, ενώ μέσω της Wikipedia γίνεται σε αυτά ένας ποιοτικός έλεγχος ώστε το αποτέλεσμα που θα επιστραφεί στον χρήστη να είναι πιο αξιόπιστο και κυρίως να μην είναι κάποιο διαφημιστικό (spam) site! Το μυστικό όμως σε όλο αυτό το project δεν είναι
ο συνδυασμός της Google και της Wikipedia, αλλά οι 8000 εθελοντές "αρχισυντάκτες" οι οποίοι καθημερινά ομαδοποιούν τα αποτελέσματα ελέγχοντας μέσω των παραπάνω και την αξιοπιστία αυτών!
Με διάρκεια ζωής τρία χρόνια η Blekko μετράει περίπου 3 δισεκατομμύρια ιστοσελίδες, συγκριτικά με το τεράστιο 1 τρισεκατομμύριο της Google . Βέβαια άνθρωποι των μηχανών αναζήτησης υποστηρίζουν πως είναι περιττές οι πολλές ιστοσελίδες στον κατάλογο της Google την στιγμή που το αποτέλεσμα που επιστρέφει η Blekko είναι και αυτό που αναζητά κάθε φορά ο χρήστης!
Τέλος η Blekko με κεφάλαια που ξεπερνούν τα 24 εκατ. δολάρια , θα προσπαθήσει να εκθρονίσει την Google από το θρόνο της , επιστρέφοντας στους χρήστες του διαδικτύου ποιο ποιοτικά αποτελέσματα!
Για να δούμε.....!


Διαβάστε περισσότερα : http://www.pcsteps.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η τέχνη του σύγχρονου marketing

Το digital αλλάζει το direct   Όπως όλα δείχνουν, στην σημερινή ψηφιακή εποχή, η ανάγκη για ένα πολυδιάστατο «κέντρο επιχειρήσεων» ...