Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Τα 2 δισ. αγγίζει ο διαδικτυακός πληθυσμός


Διπλάσιος είναι σε σχέση με 5 χρόνια πριν ο αριθμός των χρηστών του διαδικτύου, ο οποίος αναμένεται να ξεπεράσει τα 2 δισ. εντός του 2010.
Σύμφωνα με στοιχεία της Διεθνούς Ένωσης Τηλεπικοινωνιών (ITU) των Ηνωμένων Εθνών, από τους 226 εκατομμύρια νέους χρήστες το 2010, τα 162 εκατομμύρια θα προέρχονται από αναπτυσσόμενες χώρες, όπου οι ρυθμοί ανάπτυξης είναι πλέον μεγαλύτεροι.
Αξιοσημείωτο είναι, ωστόσο, και το γεγονός ότι οι χρήστες του διαδικτύου αγγίζουν το
71% του πληθυσμού στις ανεπτυγμένες χώρες, ενώ μόλις το 21% βρίσκεται στις αναπτυσσόμενες.
Ο γενικός γραμματέας της ITU Χαμαντούν Τουρέ δήλωσε πως «η προώθηση του Διαδικτύου και των ευρυζωνικών συνδέσεων έχει ζωτική σημασία για την ευημερία του αναπτυσσόμενου κόσμου. Η ευρυζωνικότητα είναι το επόμενο σημείο καμπής. Μπορεί να δημιουργήσει θέσεις εργασίας, να αυξήσει την ανάπτυξη και την παραγωγικότητα και να στηρίξει τη μακροπρόθεσμη οικονομική ανταγωνιστικότητα».
Το ποσοστό των χρηστών στο γενικό πληθυσμό διαφέρει ανάλογα με την περιοχή: Η Ευρώπη προηγείται με 65% και ακολουθεί η Αμερική με 55%, ενώ η περιοχή της Ασίας/Ειρηνικού περιορίζεται στο 21,9% και η Αφρική στο 9,6%.
0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η τέχνη του σύγχρονου marketing

Το digital αλλάζει το direct   Όπως όλα δείχνουν, στην σημερινή ψηφιακή εποχή, η ανάγκη για ένα πολυδιάστατο «κέντρο επιχειρήσεων» ...