Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Βρετανοί αστυνομικοί εκπαιδεύονται στην ανίχνευση εγκληματιών μέσω Twitter

Η παρακολούθηση των ιχνών των υπόπτων είναι μία από τις βασικές λειτουργίες του αστυνομικού σώματος. Οι ντετέκτιβ της Βρετανικής Αστυνομίας σύντομα θα αρχίσουν να παρακολουθούν σεμινάρια για την online παρακολούθηση.

Εκπρόσωπος τύπου της υπηρεσίας National Policing Improvement Agency είπε ότι η νέα ετήσια φουρνιά Βρετανών αστυνομικών που εκπαιδεύονται ως ντετέκτιβ, απαρτιζόμενη από 3500 άτομα, θα παρακολουθήσει το ανανεωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Το τελευταίο περιλαμβάνει μεθόδους για την ανίχνευση εγκληματιών στο δικτυακό τόπο Twitter, αλλά και την ανακάλυψη μαρτύρων μέσω σελίδων του Facebook.
"Είναι ένας τρόπος να εντοπίσουμε τους εγκληματίες. Βρίσκοντας το είδος των ανθρώπων με τους οποίους έχουν έρθει σε επικοινωνία και το είδος των ομάδων στις οποίες είναι μέλη."
Οι ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, Facebook και Twitter είναι εξαιρετικά δημοφιλείς στη Μεγάλη Βρετανία, ενώ συχνά χρησιμοποιούνται στην αρωγή της δράσης της αστυνομίας, αλλά και των εισαγγελέων. Αυτή αναμένεται να ενισχυθεί με το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που θα ξεκινήσει τον ερχόμενο Ιανουάριο και θα περιέχει επίσης πληροφορίες για τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να συλλεχθούν στοιχεία από υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η Βρετανική Αστυνομία διατηρεί λογαριασμό στο Twitter, με τον οποίο κοινοποιεί τη δράση της και τις κλήσεις για επέμβαση που δέχεται. Λογαριασμό στο Twitter έχει και η Ελληνική Αστυνομία.



Πηγή: Cellular News

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η τέχνη του σύγχρονου marketing

Το digital αλλάζει το direct   Όπως όλα δείχνουν, στην σημερινή ψηφιακή εποχή, η ανάγκη για ένα πολυδιάστατο «κέντρο επιχειρήσεων» ...