Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Η GOOGLE ΕΠΕΝΔΥΕΙ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΕΡΑΚΤΙΩΝ ΑΙΟΛΙΚΩΝ ΠΑΡΚΩΝ

Υλοποιώντας το σχέδιό της για επέκταση στην αγορά ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, η Google συμμετέχει σε κοινοπραξία που θα κατασκευάσει υποβρύχια καλώδια για τη διασύνδεση των μελλοντικών αιολικών πάρκων έξω από την ανατολική ακτή των ΗΠΑ...

Το δεκαετές πρόγραμμα, που αναμένεται να κοστίσει 5 δισ. δολάρια, προβλέπει την ανάπτυξη γραμμών μεταφοράς ενέργειας 560 χιλιομέτρων, οι οποίες θα εξυπηρετούν τις πολιτείες της Νέας Υόρκης, του Νιου Τζέρσι και της Βιρτζίνια.

Τα καλώδια θα μπορούν να μεταφέρουν 6.000 Megawatt ηλεκτρικού ρεύματος, ισχύς που επαρκεί για τις ανάγκες 1,9 εκατομμυρίων νοικοκυριών.

H Google και η Google Energies, επενδυτής σε προγράμματα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, θα συμμετέχουν στην κοινοπραξία με ποσοστό 37,5% η καθεμία. Το 15% θα ανήκει στην ιαπωνική Marubeni και το 10% στην αμερικανική Trans-Elect.

Λόγω των ισχυρών ανέμων και των ρηχών νερών, το μέσο της ανατολικής ακτής των ΗΠΑ θεωρείται ιδανική περιοχή για την εγκατάσταση υπεράκτιων ανεμογεννητριών.

H Google πραγματοποίησε την πρώτη άμεση «πράσινη» επένδυση το Μάιο, όταν αγόρασε μέρος δύο αιολικών πάρκων της Βόρειας Ντακότα για 38,8 εκατομμύρια δολάρια.

Η εταιρεία είχε ανακοινώσει στο παρελθόν ότι σκοπεύει να μειώσει δραστικά το κόστος των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ώστε να μπορούν να ανταγωνιστούν τα ορυκτά καύσιμα στην αγορά.

Οι ανανεώσιμες πηγές έχουν σημασία και για τα κέντρα δεδομένων της Google, τα οποία ήδη απαιτούν αστρονομικά ποσά ηλεκτρικής ενέργειας. Πηγή: in.gr

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η τέχνη του σύγχρονου marketing

Το digital αλλάζει το direct   Όπως όλα δείχνουν, στην σημερινή ψηφιακή εποχή, η ανάγκη για ένα πολυδιάστατο «κέντρο επιχειρήσεων» ...