Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Πουλήθηκε η «θρυλική» Aston Martin DB5 του James Bond


Σε δημοπρασία στο Λονδίνο πουλήθηκε η θρυλική Aston Martin DB5 του James Bond, έναντι του ποσού των €3.352.000.


Η δημοπρασία έγινε από τον οίκο “RM Auctions“, και αγοράστηκε από τον Αμερικάνο Harry Yeaggy, που δήλωσε ότι ήταν όνειρο ζωής να αποκτήσει το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, αφού θεωρεί ότι είναι το δημοφιλέστερο αυτοκίνητο του κόσμου.

Το αυτοκίνητο συμμετείχε σε δυο ταινίες του James Bond (  Goldfinger και Thunderball) στις οποίες τον ρόλο του θρυλικό πράκτορα έπαιζε ο  Sir Sean Connery.

Από το αυτοκίνητο δεν απουσιάζουν και πολλές από τις «πατέντες» του «Q» όπως πολυβόλα, περιστρεφόμενες πινακίδες, αλεξίσφαιρα τζάμια κτλ.
Μετά το τέλος των γυρισμάτων το αυτοκίνητο αγοράστηκε από τον Jerry Lee το 1969, έναν Αμερικανό ραδιοφωνικό παραγωγό από την Φιλαδέλφια έναντι του ποσού των $12.000 και για περισσότερα από 40 χρόνια έμεινε στην προσωπική του συλλογή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα χρήματα της δημοπρασίας θα διατεθούν εξολοκλήρου στο ίδρυμα The Jerry Lee Foundation το οποίο ασχολείται με την επίλυση διάφορων κοινωνικών προβλημάτων της εποχής μας.

(i-live news)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η τέχνη του σύγχρονου marketing

Το digital αλλάζει το direct   Όπως όλα δείχνουν, στην σημερινή ψηφιακή εποχή, η ανάγκη για ένα πολυδιάστατο «κέντρο επιχειρήσεων» ...