Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Η Apple εξαγοράζει την Polar Rose

Την Δευτέρα ανακοινώθηκε πως η Apple προχώρησε σε εξαγορά της Σουηδικής εταιρείας Polar Rose. Πρόκειται για μια νέα εταιρεία με 15 υπαλλήλους που βρίσκονται στην Σουηδία, την Πολωνία και την Γαλλία. Η εξειδίκευσή της είναι στον χώρο του augmented reality (αυξημένης πραγματικότητας) και έχει εξελίξει ένα λογισμικό για κινητά τηλέφωνα που έχει την δυνατότητα αναγνώρισης προσώπων. Έτσι, όποιος έχει αυτό το λογισμικό
εγκατεστημένο στο κινητό του τηλέφωνο θα μπορεί θεωρητικά να στρέψει την κάμερα της συσκευής του προς κάποιο πρόσωπο και αυτόματα θα λαμβάνει όλα τα προσωπικά στοιχεία του συγκεκριμένου ατόμου που υπάρχουν στο διαδίκτυο, όπως επίσης και τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης στις οποίες είναι μέλος.

Η Polar Rose δεν είναι ακόμα ιδιαίτερα γνωστή και δεν είχε ανακοινώσει ποτέ στο παρελθόν πως προτίθεται να διαθέσει το προϊόν μόνη της. Αντίθετα το επιχειρηματικό της σχέδιο ήταν να βρει κάποιον πάροχο κινητής τηλεφωνίας ή κατασκευαστή κινητών τηλεφώνων ώστε να πραγματοποιήσει στρατηγική συμμαχία.

Μετά από κάποιο διάστημα τελικά κατάφερε να πετύχει συμφωνία εξαγοράς με την Apple και είναι πολύ πιθανό να δούμε την τεχνολογία της στις συσκευές iPhone.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η τέχνη του σύγχρονου marketing

Το digital αλλάζει το direct   Όπως όλα δείχνουν, στην σημερινή ψηφιακή εποχή, η ανάγκη για ένα πολυδιάστατο «κέντρο επιχειρήσεων» ...