Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Ήρθε η ώρα του Android επειδή η Apple αυτοπυρπολήθηκε με την λογοκρισία της

Image representing Android as depicted in Crun...Image via CrunchBase
Θυμάμαι όταν πρωτοέπιασα κινητό με Vodafone Live (ή ότι άλλο το είχαν ονομάσει στην αρχή).  Έφριξα.   Για κάποιον μαθημένο να πηγαίνει όπου θέλει στον κυβερνοχώρο ήταν σαν να ζούσα σε μια φυλακή.   Το ίδιο είναι ουσιαστικά και το iPhone με τα ξακουστά iPhone apps.   Λογοκρισία.   Αντί να μπορώ να δω ότι θέλω στο διαδίκτυο, βλέπω όσα επιτρέπει η Apple μέσα από τις εφαρμογές της.   Και δεν είναι εταιρεία που αφήνει να περάσουν και πολλά.   Λίγο να μην συμπαθεί μια εταιρεία, ή να νιώθει ότι είναι ανταγωνιστικό το προϊόν, ή να μην της αρέσει κάτι άλλο που κάνει…οτιδήποτε να φέξει στον Steve Jobs και η εφαρμογή μένει εκτός.   Ακόμα και αν την ζητάει επίμονα όλος ο κόσμος!
Έρχεται λοιπόν μια μετριότατη πρώτη έκδοση του Google Android.  Κι όμως πιάνει.   Πλέον οι εταιρείες ανταγωνίζονται σε δελτία τύπου αν έχουν 200 ή 230 χιλιάδες συνδέσεις τον μήνα ο καθένας στις ΗΠΑ.  Στην παρούσα του ενσάρκωση είναι αξιοπρεπέστατο.   Πολύ ψιλά γράμματα η “αίσθηση” ή θέματα χειρισμού.   Και μπαίνεις σε ένα οποιοδήποτε κατάστημα πλέον βρίσκοντας εύκολα πολλά διαφορετικά μοντέλα κινητών με Android σε πολύ προσιτές τιμές.
Η τεράστια διαφορά;    Οι εφαρμογές. Ακόμα και όσοι ισχυρίζονται ότι “εγώ το τηλέφωνο το θέλω μόνο για να τηλεφωνάω” έχουν αρχίσει να ενδιαφέρονται.   Δείτε για παράδειγμα ένα μικρό δείγμα από αυτές που βραβεύτηκαν φέτος εδώ http://code.google.com/android/adc/gallery_winners.html Κατευθύνετε το κινητό σας προς τον ουρανό και σας δείχνει τους αστερισμούς.   Πάρτε φωτογραφία οποιοδήποτε έργο τέχνης και σας λέει τι είναι.   Παίξτε taboo μέσω κινητού με τους φίλους σας.   Ή και μπουκάλα γυρνώντας το κινητό στο πάτωμα.  Όπου σταματήσει σας δείχνει μια φωτογραφία από κάποιον στον κόσμο σε εκείνη την κατεύθυνση!   Γυμναστική κάνοντας κυνήγι θησαυρού στον αληθινό κόσμο αλλά με virtual βραβεία.    Πατήστε ένα κουμπί όταν παρκάρετε το αυτοκίνητό σας για να το βρείτε με ένα κλικ αργότερα.   (Μια άλλη υπολογίζει που θα είναι η σκιά σε λίγες ώρες!)
Η λίστα συνεχίζεται και είναι όχι μόνο διασκεδαστική αλλά και ουσιώδης.   Πρόγραμμα που σε ξυπνάει λίγο πριν φτάσεις κάπου.   Άλλο που κανονίζει αυτόματα τις ώρες ύπνου για να μην βαράει το κινητό δυνατά ή άλλο που ρυθμίζει την ένταση του κουδουνίσματος ανάλογα με τα επίπεδα θορύβου εκεί που είστε.   Εύκολη σουίτα ασφαλείας που αποθηκεύει όλα τα δεδομένα του τηλεφώνου στο διαδίκτυο και επιτρέπει εξ αποστάσεως να το κλειδώσετε ή να το βρείτε.   Φορητό mind mapping, μια γραμματέας που την λένε alex, δωρεάν μεταφραστικό, εφαρμογή για baby monitor,  μέχρι και μιξάρισμα mp3 σαν κανονικός dj μπορεί να γίνει με μια άλλη εφαρμογή!
Οι πιο εντυπωσιακές εφαρμογές που δείχνουν την δύναμη του Android είναι αυτές που γίνονται σημείο αναφοράς για μια ολόκληρη κοινότητα χρηστών.  To Social Muse για μουσική, το Books Ex για ανταλλαγές παλιών βιβλίων, το MeetByChance.me για γνωριμίες
με κριτήρια – βαράει συναγερμός όταν κάποιος ή κάποια με αυτά που ψάχνετε σαν ενδιαφέροντα ή χαρακτηριστικά είναι στην περιοχή σας!
Ναι, είναι όλες δωρεάν.   Και ξεκλείδωτες.   Ούτε καν εγγραφή δεν χρειάζονται οι πιο πολλές.   iPhone κανείς
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η τέχνη του σύγχρονου marketing

Το digital αλλάζει το direct   Όπως όλα δείχνουν, στην σημερινή ψηφιακή εποχή, η ανάγκη για ένα πολυδιάστατο «κέντρο επιχειρήσεων» ...