Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

O ιδρυτής της Microsoft μηνύει την Apple και την Google

REDMOND, WA - JULY 29:  A sign displays the Mi...Image by Getty Images via @daylife
O συνιδρυτής της Microsoft, Paul Allen, έχει προχωρήσει σε μήνυση κατά πολλών από τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας για παραβίαση τεσσάρων πατεντών σχετικά με τεχνολογίες στο διαδίκτυο και που ανήκουν στην εταιρεία του, Interval Licensing.

Η μήνυση αφορά κολοσσούς της Silicon Valley ;opvw oi Apple, AOL, Ebay, Facebook, Netflix, Office Depot, OfficeMax, Staples, Yahoo και την Google.

Από την πλευρά τους οι Facebook, Google και Ebay δηλώνουν πως πρόκειται να αντιμετωπίσουν τις μηνύσεις δικαστικά ενώ οι Apple, AOL, Office Depot, Netflix και OfficeMax δεν επιθυμούν να σχολιάσουν.

Εκπρόσωπος της Google δήλωσε πως αυτή η ένταση μεταξύ κάποιων από τις πιό πρωτοποριακές εταιρείες της Αμερικής αντικατοπτρίζει την ατυχή τάση των ανθρώπων να προσπαθούν να ανταγωνιστούν στα δικαστήρια αντί για την αγορά.

Ο Paul Allen ίδρυσε μαζί με τον Bill Gates την Microsoft το 1975 αλλά αποσύρθηκε το 1983 από την ενεργή δράση λόγω της ασθένειάς του από καρκίνο.

στις αρχές τις δεκαετίας του 1990 ίδρυσε την Interval Licensing σκοπό είχε την ανάπτυξη τεχνολογιών για το διαδίκτυο.Η ίδια η εταιρεία δεν έχει κάποια παραγωγή αλλά σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας πρέπει να προστατέψει τα δικαιώματά της από πατέντες που έχει λάβει.

Δείτε μια φωτογραφία από την εποχή που μαζί με τον Bill Gates έκανε τα πρώτα του βήματα:
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η τέχνη του σύγχρονου marketing

Το digital αλλάζει το direct   Όπως όλα δείχνουν, στην σημερινή ψηφιακή εποχή, η ανάγκη για ένα πολυδιάστατο «κέντρο επιχειρήσεων» ...