Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Eλληνικό Μουσείο Πληροφορικής

Ένα νέο μουσείο με εκθέματα από τον κόσμο της πληροφορικής βρίσκεται στα σκαριά και έρχεται να μας γνωρίσει την ιστορία τον υπολογιστών, την εξέλιξή τους και να μας αποδείξει πως το μέλλον ανήκει στην ψηφιακή τεχνολογία.
Κάνοντας μια μικρή αναδρομή στην τεχνολογική ιστορία, διαπιστώνουμε πως στην πληροφορική η ραγδαία διάδοση των υπολογιστών οδήγησε και οδηγεί τους κατασκευαστές να εξελίσσουν συνεχώς τα προϊόντα τους και να παρουσιάζουν πολύ συχνά νέες συσκευές. Το γεγονός αυτό θέτει πολύ γρήγορα τις συσκευές στο χρονοντούλαπο της ιστορίας της πληροφορικής και μας επιτρέπει να θεωρούμε μουσειακό είδος αντικείμενα που παροπλίζονται πολύ γρήγορα εξαιτίας της ταχύτατης ανάπτυξής της.
Όλες οι παραπάνω διαπιστώσεις γέννησαν την ιδέα για να συγκεντρώσουμε σε έναν χώρο το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της τεχνολογίας στο οποίο θα εκτίθενται συσκευές και προγράμματα από τον κόσμο της πληροφορικής και την εξέλιξή τους μέσα στις τελευταίες δεκαετίες. Αυτόν τον χώρο διαχειρίζεται μια ομάδα από άτομα
με όραμα, πίστη στους στόχους της και με την πεποίθηση πως η γνώση πρέπει να μοιράζεται και κυρίως να είναι ελεύθερη σε όλο το κοινωνικό σύνολο. Το μουσείο απευθύνεται σε οποιοδήποτε άτομο θέλει να γνωρίσει την ιστορία της πληροφορικής και να μάθει πώς φθάσαμε στην σημερινή τεχνολογία.
Το Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής έχει στην κατοχή του υπολογιστικά συστήματα που χρονολογικά ξεκινούν από τη δεκαετία του ʼ80, μια εποχή που αποτέλεσε την απαρχή της έννοιας του προσωπικού υπολογιστή (pc) και χάρη στη μεγάλη αποδοχή και την υποστήριξη του κοινού, η συλλογή συνεχώς διευρύνεται και καλύπτει ολοένα και περισσότερους τομείς της πληροφορικής.
Το Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής δέχεται οποιαδήποτε προσφορά αντικειμένου της πληροφορικής για τον εμπλουτισμό της έκθεσης και στους δωρητές παρέχει ειδικό έγγραφο για την αναγνώριση της προσφοράς του. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στο info@elmp.gr .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η τέχνη του σύγχρονου marketing

Το digital αλλάζει το direct   Όπως όλα δείχνουν, στην σημερινή ψηφιακή εποχή, η ανάγκη για ένα πολυδιάστατο «κέντρο επιχειρήσεων» ...