Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Citzalia: εικονική δημοκρατία στην ΕΕ

Πριν από λίγες ημέρες δόθηκαν στη δημοσιότητα λεπτομέρειες για το Citzalia. Πρόκειται για ένα παιχνίδι ρόλων και φόρουμ κοινωνικής δικτύωσης το οποίο εξελίσσεται σε ένα τρισδιάστατο περιβάλλον που υποτίθεται ότι απεικονίζει την ουσία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Άρθρο του Ηλία Σταυρίδη για το monthlyreview.gr
Φαίνεται λοιπόν ότι σε αυτό τον εικονικό κόσμο οι πολίτες, αλλά και τα μέλη του ευρωκοινοβουλίου, θα μπορούν να συμμετέχουν στις εργασίες του, να προτείνουν νομοθετήματα, να ψηφίζουν, να αντιπαρατίθενται και να μαθαίνουν για τον τρόπο λειτουργίας αυτού του θεσμού.
Το παιχνίδι θα επιτρέπει στους συμμετέχοντες να ανεβαίνουν επίπεδα μέσα από την πρόταση νομοθετημάτων, την ψήφιση νόμων, τη συγγραφή άρθρων για διαδικτυακές εφημερίδες και διάφορες άλλες δράσεις. Στα πλαίσια αυτού του παιχνιδιού άβαταρς των αξιωματούχων της Κομισιόν θα περιφέρονται στους διαδρόμους «διορθώνοντας» λανθασμένες απόψεις για την ΕΕ.
Όπως ισχυρίζεται ο δημιουργός του παιχνιδιού Αχμέτ Ελ Αμίν «δεν θα υπάρχει λογοκρισία, αλλά
υφίσταται μεγάλος κίνδυνος να εισάγονται λανθασμένες πληροφορίες στο σύστημα». Επομένως τα άβαταρς των ευρωκρατών θα βοηθούν στη «διόρθωση» των απόψεων.
Το ευρωκοινοβούλιο δαπάνησε 275.000 ευρώ για το παιχνίδι – ένα μέρος του συμβολαίου των 3,9 εκατομμυρίων το οποίο έχουν κερδίσει η εταιρία ESN που το δημιούργησε, μαζί με άλλες εταιρίες–, μέσα στο πλαίσιο της γενικότερης στρατηγικής επικοινωνίας της ΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η τέχνη του σύγχρονου marketing

Το digital αλλάζει το direct   Όπως όλα δείχνουν, στην σημερινή ψηφιακή εποχή, η ανάγκη για ένα πολυδιάστατο «κέντρο επιχειρήσεων» ...