Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

ΝΕΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ

Στην έκδοση ημερήσιου φύλλου θα προχωρήσει μέσα στον Νοέμβριο ο εκδότης Γιάννης Φιλιππάκης. Εδώ και καιρό έχουν ξεκινήσει οι σχετικές επαφές για την προετοιμασία της εφημερίδας που θα κρέμεται στα περίπτερα από την Δευτέρα μέχρι το Σάββατο. Αυτό σημαίνει ότι σε πρώτη (τουλάχιστον) φάση δεν θα έχει Κυριακάτικη έκδοση. Σύμφωνα με πληροφορίες η νέα εφημερίδα θα έχει από την πρώτη στιγμή ξεκάθαρη ιδεολογική κατεύθυνση. Θα κινείται στον ευρύτερο χώρο της κεντροδεξιάς, φιλοδοξώντας να καλύψει το κενό που υπάρχει στον χώρο.

Ο τίτλος της νέας απογευματινής εφημερίδας θα είναι έκπληξη, ενώ τα γραφεία (που θα είναι έτοιμα στις αρχές Σεπτεμβρίου για να υποδεχτούν τον κόσμο) θα βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στην Βασιλέως Κωνσταντίνου. Το φύλλο όπως αναφέρθηκε και παραπάνω θα ανήκει στην ευρύτερη κεντροδεξιά παράταξη και δεν θα μπει στην λογική των προσφορών. Ο στόχος που έχει θέσει ο Φιλιππάκης σχετικά με την κυκλοφορία είναι χαμηλός.

Ο σχεδιασμός έχει ξεκινήσει ήδη και όπως αναφέρουν οι γωρίζοντες πρόσωπα και πράγματα περιέχει πολλές εκπλήξεις. Σύμφωνα με τους συντελεστές της, η υπό έκδοση εφημερίδα, θα έχει την εκρηκτικότητα και το περιεχόμενο (προσαρμοσμένο στις σημερινές συνθήκες φυσικά) που είχε ο «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ» του Αρη Βουδουρη (ο Χριστός Μουλινος (που θα τρέχει το φύλλο) υπηρξε επί πολλά χρόνια διευθυντικό στέλεχος του φύλλου που κάλπαζε τότε κυκλοφοριακά). Η νέα εφημερίδα φιλοδοξεί να ξανακάνει -όπως λένε οι δημιουργοί της- υπερήφανους (για την εφημερίδα τους) τους κεντροδεξιούς αναγνώστες – που ταλαιπωρήθηκαν ποικιλοτρόπως τα τελευταία χρονιά. Το βάρος θα δοθεί στο πολιτικό και κοινωνικό ρεπορτάζ, με έμφαση στα χρηστικά θέματα.

Τον πρώτο λόγο σε δημοσιογραφικό επίπεδο θα τον έχει ο Χρίστος Μουλίνος που αποχωρεί από την διεύθυνση της εφημερίδας «Veto» του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου. Ο έμπειρος δημοσιογράφος έχει μακρά θητεία στις ημερήσιες εκδόσεις, έχοντας περάσει από πολλά μαγαζιά. Τα τελευταία χρόνια συμμετείχε στο διευθυντικό team του «Βήματος» και του «Έθνους», ενώ το 2005 ήταν στην “συμμορία των έξι” το που εβγαλαν το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ. Οι Φιλιππάκης και Μουλίνος έχουν ξεκινήσει ήδη την στελέχωση της εφημερίδας. Οι πληροφορίες τους θέλουν να έχουν «κλείσει» και τις πρώτες συνεργασίες. Μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου φιλοδοξούν να έχουν ολοκληρώσει το ρόστερ και να ξεκινήσουν τα δοκιμαστικά! Η εφημερίδα θα είναι 48 σελίδες. Το Σάββατο δεν αποκλείεται να συνοδεύεται με δύο ενδιαφέρουσες ένθετες εκδόσεις.

Ο Φιλιππάκης που έχει μακρά εμπειρία στις εκδόσεις είχε αποφασίσει εδώ και καιρό να μπει ξανά στον Τύπο. Ωστόσο, περίμενε το κατάλληλο timing για να προχωρήσει στην κίνηση. Ο πρώην εκδότης της Espresso – που είχε που αγόρασε την εφημερίδα το 2005 – και την έκανε ένα πολύ δυνατό tabloid, πιστεύει ότι αυτή την στιγμή υπάρχει χώρος για ένα χαμηλού κόστους κεντροδεξιό φύλλο. Επί της ουσίας ο Φιλιππάκης θα στοχεύσει στα κοινά των παραδοσιακών εφημερίδων της κεντροδεξιάς (Ελ. Τύπος, Απογευματινή, Αδέσμευτος) αλλά και στους αναγνώστες που έχουν «εγκλωβιστεί» στις μεγάλες απογευματινές εφημερίδες.

parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η τέχνη του σύγχρονου marketing

Το digital αλλάζει το direct   Όπως όλα δείχνουν, στην σημερινή ψηφιακή εποχή, η ανάγκη για ένα πολυδιάστατο «κέντρο επιχειρήσεων» ...