Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Συνεδρίαση για την "Ψηφιακή Ελλάδα 2020"

Η τρίτη συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής για την "Ψηφιακή Ελλάδα 2020" (www.digitalgreece2020.gr) πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων υπό το συντονισμό του κ. Θ. Καρούνου από το Γραφείο του Πρωθυπουργού.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, κύριο αντικείμενο της συνεδρίασης ήταν η ολοκλήρωση των προετοιμασιών για την έναρξη λειτουργίας του Φόρουμ. Παράλληλα έγινε παρουσίαση του δικτυακού τόπου www.digitalgreece2020.gr ενώ συζητήθηκαν οι απαραίτητες ενέργειες για την προπαρασκευή της Δημόσιας Διαβούλευσης που θα γίνει στην Αθήνα στις 20 και 21 Σεπτεμβρίου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με αντικείμενο τη Digital Agenda.

Το Φόρουμ για την Ψηφιακή Ελλάδα 2020 αποτελεί ένα μόνιμο μηχανισμό διαβούλευσης και παραγωγής προτάσεων πολιτικής για τις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) και την εφαρμογή τους σε κρίσιμους τομείς που θα διαμορφώσουν την Ψηφιακή Ελλάδα του 2020. Αξιοποιώντας ποσοτικά και ποιοτικά στοιχεία διείσδυσης και εφαρμογής των νέων τεχνολογιών στη δημόσια διοίκηση, την εκπαίδευση, την έρευνα και την παραγωγική διαδικασία, το Φόρουμ είναι ανοικτό στη συμμετοχή κάθε φορέα ή πολίτη που χρησιμοποιεί το διαδίκτυο ως εργαλείο ενημέρωσης, επικοινωνίας και παραγωγής ψηφιακού περιεχομένου.

Στο πλαίσιο της 3ης συνάντησης της Οργανωτικής Επιτροπής αποφασίστηκε ακόμα πως εντός των προσεχών ημερών θα οριστικοποιηθούν και θα τεθούν σε δημόσια διαβούλευση τα κείμενα του Επιχειρησιακού σχεδίου και της πολιτικής πρότασης για την Ψηφιακή Ελλάδα 2020, ενώ πολύ σύντομα θα δοθούν στη δημοσιότητα και οι προσκλήσεις ενδιαφέροντος για τους επικεφαλής των ομάδων. Τέλος ανατέθηκαν αρμοδιότητες στα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής και συζητήθηκε η στελέχωση της Επιτροπής Στρατηγικής της Ψηφιακής Ελλάδας με επιλεγμένα πρόσωπα από τον ακαδημαϊκό χώρο, το χώρο των επιχειρήσεων και την Κοινωνία των Πολιτών.

Στη συνάντηση εκπροσωπήθηκαν η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, η Γενική Γραμματεία Επικοινωνιών του Υπουργείου Υποδομών, η Ομάδα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από το Γραφείο του Πρωθυπουργού, η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας, η Γενική Γραμματεία Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας, η Ειδική Γραμματεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης, η Ειδική Γραμματεία Ψηφιακού Σχεδιασμού, το Παρατηρητήριο για την Κοινωνία της Πληροφορίας και η κοινότητα χρηστών του adslgr.com.

Στόχος της Οργανωτικής Επιτροπής είναι η έναρξη λειτουργίας του Φόρουμ μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η τέχνη του σύγχρονου marketing

Το digital αλλάζει το direct   Όπως όλα δείχνουν, στην σημερινή ψηφιακή εποχή, η ανάγκη για ένα πολυδιάστατο «κέντρο επιχειρήσεων» ...